:: In The Making - Buku Baru ::

A new day has come!
Once again, syukran jazilan kerana masih lagi diberikan ruang dan peluang untuk bernafas di bumi Allah Taala ni. Puas! Lega!
Hamba sangat berpuas hati dengan kehidupan yang dilalui sekarang.
Masalah? Lupakan seketika. Apa yang pasti, kehidupan pada hari ini cahayanya lebih cerah, lebih terang berbanding tahun-tahun sebelumnya.
Kerjaya?
Alhamdulillah, semuanya berpihak kepada hamba. tidak perlu bersusah payah seperti graduan lain, kerjaya sudah setia menunggu sejurus selepas tamat pengajian. Itulah untungnya menjadi seorang guru. Usah dinilai dengan wang ringgit.. Jika mahu kaya, usah impikan kerjaya ini. Tetapi, kiranya inginkan 'saham' akhirat, kerjaya ini memang memberikan pulangan yang sangat besar. Bagaimana caranya? IKHLAS! Itu yang pasti..laksanya tugas dengan sebaiknya.
Berbalik kepada soal masalah..
Setiap dari kita tidak terlepas dari dilanda masalah. Cinta? Tolak sahaja ke tepi.. hamba tidak memerlukan persoalan ini untuk beberapa ketika. Bukan riak, sebaliknya biarlah cinta itu hadir ketika tepat pada masanya. Usah memujuk atau merayu..ini pendirian hamba. Tidak perlu beratkan fikiran dengan masalah-masalah yang boleh mengganggu gugat kehidupan. apa yang pasti, tanggungjawab kepada ibu bapa perlu dilunaskan terlebih dahulu. Sekarang masa yang paling sesuai buat hamba membalas segala budi dan jasa ayah dan ibu yang telah banyak berkorban.
Hmm...apa lagi yang perlu dicoretkan di sini?
Moleh kiranya coretan dihentikan setakat ini sahaja.
Terlalu banyak yang ingin dicatatkan di sini, tatapi masa tidak mengizinkan.
Bila tiba masa dan waktunya, akan hamba kongsikan segalanya di sini.
=)
:: Coming up next::
Liburan Hujung Minggu Kami
Kisah Cinta Ain dan Pakcik Udin
0 Responses